sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Sunnuntai on suunnittelua täynnä

Viikko alkaa olla taas takana, ja tauon jälkeen tuossa eilen päästiin Warmasterin makuunkin kun Murheen kanssa otimme pikaisen 1000 pisteen mittelön. Kaaoksen joukot tunkeutuivat Talabeclandin metsiin ja kukkuloille, eli Empire-armeijani asteli ottamaan niitä vastaan. Kevyen nopanheittelyn ja rupattelun ohessa en tullut kaivaneeksi kameraa esiin ja muutenkaan kirjanneeksi ylös tapahtumia, joten todetaan vain että Kaaos vei voiton, ja Hänen Korkeutensa Gustav III von Obelheim oli päissään (heitin kenraalilla komentotesteihin kolmesti 11 ja kerran 12).

Mutta varsinainen sunnuntaipäivän asia tälläkertaa olikin ihan toinen, nimittäin jonkin aikaa mielessä on nyt hautunut idea lisätä tähän blogiin tällainen viikottainen sunnuntai-entry, johon koota tulevalle viikolle tavoitteita maalaamisen (ja toki kaiken muunkin aiheeseen liittyvän toiminnan) saralta (ja luonnollisesti ensi viikosta lähtien purkaa edellisen viikon tavoitteiden toteutuminen, tai ainakin selitellä niiden epäonnistumista). Jokainenhan varmaankin tietää, että epämääräinen "ensi viikolla maalaan!" tai "pitää kyllä lomalla maalailla" tuottaa lopputulokseksi tilanteen jossa ei sitten tullutkaan mitään tehtyä. Samoin ainakin allekirjoittaneella turnaus-deadlinekään ei tahdo oikein auttaa, kun ilmoittautumisen jälkeen tulee maalauspiikki, sen jälkeen vaihe "onhan tässä vielä reilusti aikaa" joka kestääkin sitten turnausta edeltävään iltaan, jolloin suditaan äkkiä jotakin joka jää kesken.

Tarkoitus onkin nyt kirjata selkeitä, ja ennenkaikkea tarpeeksi pieniä, toteutettavissa olevia tavoitteita tulevalle viikolle, ja saada ne tehtyäkin. Uskoisin että kun ne on kirjannut ylös (ja laittanut vielä blogiinsa nähtäville), motivaatio suoriutua niistä on huomattavasti korkeampi kuin normaalilla systeemilläni "no nuo nyt ainakin maalaan tässä jossain välissä tällä viikolla ehkä". Sunnuntaina vielä yleensä on suhteellisen selkeä näkemys seuraavan viikon aikatauluista niin töiden kuin muiden menojen suhteen, joten tulevan viikon suunnittelu ei pitäisi olla liian ylivoimaista.

Koska viretaso kuitenkin aina vaihtelee, ja aivan kaikkea eteentulevaa ei pysty ennakoimaan, aionkin lajitella tavoitteet kahteen luokkaan. Primääritavoitteet ovat aina ne, jotka ovat tarkoitus saada tehtyä, tapahtuipa mitä yllättävää tahansa. Tarkoitus on jättää nämä sellaiseksi että ne periaatteessa on toteutettavissa vaikkapa yhden (vapaa)illan panostuksella, joten ne ovat aika minimalistiset mutta silti luokkaa "jos joka viikko saan edes nämä tehtyä, vuoden päästä on jo vaikka mitä valmiina". Pyrin myös pitämään primääritavoitteet fokusoituna aina yhteen projektiin kerrallaan, tarkoituksena saada tusina keskeneräistä projektia muuttumaan vähitellen tusinaksi valmiita (jotta on hyvä syy ottaa tusina uusia sitten lisää).

Sekundäärisiin tavoitteisiin sitten listaan sen, mitä olisi viikon aikana kiva saada valmiiksi, mutta joka voi jäädä jos ei vain onnistu. Tähän kategoriaan kuuluvat vaikkapa kaikki ne figut, joista on miettinyt "tuo olisi kiva maalata tässä joku päivä" mutta jotka eivät kuulu välttämättä tärkeisiin projekteihin, tai ne kaikki "nuo pitäisi koota ja pohjamaalata joskus" -tapaukset. Myös maastonaskartelu ja muu vastaava sopii hyvin tähän kategoriaan, toki joku kerta voi viikon primääritavoitteeksikin ottaa jonkin maastoprojektin.

Mutta sen pidemmittä selittelyittä asiaan, ja katsomaan onko hyvin suunniteltu puoliksi tekemättä jätetty, vai miten.

Viikon 40 primääritavoitteet liittyvät tämän hetkiseen ykkösprojektiin, joka on Warmasterin suurhaltioiden maalaaminen, tavoitteena saada 1500 pistettä näitä pelikuntoon. Pöydällä on lojunut keskeneräisenä vajaan kahden yksikön verran keihäshaltioita (vajaan siksi että kohtuullisen paljon noilta käytettyinä ostetuilta on kuljetuksen ja maalinpoiston jälkeen keihäitä poikki odottamassa korjausta) ja yksi kärry-yksikkö. Suurhaltioilla vähintään kaksi yksikköä keihäsmiehiä on pakollinen valinta armeijaan joten nuo ovat aika olennaisia projektin kannalta. Noita on silloin tällöin jo vähän tullut sudittua, eli ihot ja suurin osa metalleista alkaa olla suurinpiirtein siellä minne kuuluukin, joten mitenkään kohtuuttoman paljon nämä eivät enää työtä vaadi kun vain tarttuu toimeen. Ja kärryt ovat melkein jo viimeistelyasteella, eli ne menevät mukavasti siinä sivussa.

Koska tuo suurhaltiaprojekti on nyt tällä hetkellä etusijalla, ja oikeastaan ei ole mitään kovin kummoista tarvetta maalailla muuta (no, kovasti haluttaisi päästä Warmasterin Bretonnian kimppuun, mutta en koske niihin ennenkuin haltioita on tuo 1500 pistettä valmiina), sekundäärisetkin tavoitteet ovat tällä kertaa samalla rintamalla. Charactereista yksi velho on jo maaleissa, eli kenraali ja yksi sankari tarvittaisiin, ja ne onkin jo aiemmin tullut aloiteltua, joten niiden viimeistely kuuluu kakkosryhmän tavoitteisiin. Pohjamaaleissa/vähän aloitettuna löytyy myös Bolt Thrower -yksikkö, yksikkö Silver Helmejä ja yksikkö jousimiehiä, ja kaikki työ mitä näihin saa viikolla laitettuna on poissa tulevien viikkojen hommista. Lisäksi noita rikkinäisiä keihäshaltioita pitäisi korjailla, joten kesällä ostettu Proxxonin pienoissähköporakin pitäisi laittaa viimeinkin tosi testiin (ja mahdollisesti kirjoitella siitä vähän käyttökokemuksia). Pelirintamalla oli suunnitelmina demottaa Blood Bowlia yhdelle uudelle pelaajalle, jos vain aikataulut saadaan sopimaan, joten listataan sekin tähän.

Eli näillä eväillä suunnistetaan kohti viikkoa 40, ja toivotaan että ensi sunnuntaina voin tyytyväisenä esitellä mukavaa kasaa valmiita suurhaltia-yksiköitä. Tai edes muutamaa yksikköä.

1 kommentti:

  1. Kuulostaa ihan hyvältä idealta. Täytyy seurailla, että kuinka hyvin toimii. Ties vaikka täytyisi kokeilla itsekin samaa.

    VastaaPoista