keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Billy an' the Boys - Lainsuojattomat lännen legendat

Kun nyt tuossa kerta länkkärilinjalla maalauksessa ollaan, ja sain nuo viimeiset tämänhetkisen Outlaw-posseni figut viimeisteltyä, niin laitetaan tässä välissä sitten jengi kokonaisuudessaan esittelyyn.

Lainsuojattomien posse siis on kyseessä, ja kymmenkunta peliä tiimillä on alla eli ihan märkäkorvista ei enää puhuta, vaan kokenutta sakkia muutamaa uusinta hankintaa lukuunottamatta pojista löytyy.

En itse peliä käy sen kummemmin tässä välissä esittelemään (yritän saada ihan kuvallisen taisteluraportin aikaiseksi kun seuraavan kerran pelataan), todetaan vain että systeemi figupeliksi on melko yksinkertainen, ja perustuu GW:n Lord of the Ringsin mekaniikkaan, ja tähän on yhdistetty kampanjasysteemi joka puolestaan on Mordheimin, Necromundan ja vastaavien tyylinen.

Kuvien laatua pahoittelen, spottilamppuni sanoi poks ja jouduin kuvaamaan salamalla. Ja huomasin että silmät on ihan hirveät jokaisella figulla, ei vaan osaa maalata niitä, ja vasta valokuvaamalla huomaa miten kamalat ne lopulta on.

Esittelyssä liikkeelle lähdetään luonnollisesti sankariosastosta, ja itseoikeutetusti ensimmäisen paikan saa jengin johtaja, nuori Desperado Kill 'em Billy. Ei Billy rikolliseksi halunnut, mutta hän oli köyhistä oloista, ja sattui omaamaan aivan kauhean karkinhimon. Makeisia oli saatava pienestä pitäen, keinolla millä hyvänsä. Lapsuuden kyläpahasen sekatavarakaupasta näpistetyt karkit eivät Billyä kauan tyydyttäneet, ja niinpä teini-iässä hän päätti iskeä kerralla kunnolla, ja tyhjentää läheisen kaupungin sekatavarakaupan makeisvaraston. Avukseen hän houkutteli kourallisen lähitienoiden roskasakkia, mikä oli helppoa Billylle joka omasi paljon luontaista charmia ja puhelahjoja, ja hänen hoksottimensakin leikkasivat keskimääräistä paremmin. Koska apulaiset olivat enemmän rahan ja väkevämpien virvokkeiden perään, joutui Billy suunnittelemaan samaan syssyyn pankkiryöstön saadakseen apurinsa mukaan keikalle. Ja siitä se lähti - pankkiryöstöjen sarja, joista jokaiseen kuului myös kaupungin sekatavarakaupan makeishyllyn tyhjentäminen.

Billy on tämänhetkisellä urallaan ehtinyt kerätä 29 pistettä kokemusta (aloitus 8 + 21 peleistä), eli kuuden heiton verran on kertynyt taitoja lisää. Tai no, Billy ei ole saanut yhtään taitoa, vaan kaikki heitot ovat olleet plussaa ominaisuuksiin, +1 Wound, 2x +1 Attack, +1 Fame, +1 Strenght ja +1 Shooting. Eli vahva ja kovaa lähitaistelussa lyövä paskiainen. Aseina Billyllä on Repeating Rifle, kaksi kuudestilaukeavaa ja puukko.

Sankariosaston täydentää kolme Kidiä, Glass-Eye Eddie, Psycho-Blast Bobby ja Half-Mad Harry.

Glass-Eye Eddie on possen varsinainen murheenkryyni. Tai ainakin häneen on uponnut possen rahavaroja kohtuullisesti. Ekassa mittelössä Eddien toinen silmä sokeutui. No, se korjattiin lääkärillä (aavistuksen mielenkiintoinen porsaanreikä säännöissä - amputoituja raajoja ei saa korjattua lääkärillä, mutta silmän kyllä. Kyllä ne 1800-luvulla osasivat kaikkea). Ensimmäisessä kohtaamisessaan uuden silmänsä kanssa Eddie sai luodista ... ja hänen silmänsä sokeutui. Ja ei muuta kuin taas lääkärille, ja jälleen lännen ihmeparantajat hoitivat sen kuntoon.

Eddie on kerännyt urallaan 13 pistettä kokemusta, ja on varustautunut Repeating Riflellä, kahdella kuudestilaukeavalla ja puukolla. Kuten kahdesta silmäoperaatiosta selviäminen osoittaa, häntä ei niin vain tapetakaan, heitoista on tullut 2x +1 Wound, +1 Grit, +1 Shooting ja kyvyistä Seasoned Veteran.

Psycho-Blast Bobbyllä on fiksaatio kuudestilaukeaviin. Ja hitto, että hän on taitava niiden kanssa. Mutta kyllä hän on saanut maksaakin oppirahat niiden käytöstä. Häneltäkin on kerran sokeutunut silmä (onneksi tosiaan tuo kaupungin lääkäri tuntuu olevan silmäspesialisti), ja kerran on pahaksi äitynyt vanha luodinreikäkin (old battle wound) paikattu kuntoon.

Bobby on kahden pistoolinsa kanssa kerännyt hulppeat 18 kokemusta, ja seitsemän heiton myötä vakuuttavan kasan osaamista. Pistolier tekee hänestä kahden kuudestilaukeavan mestarin, Fearsome Reputationin takia vastustajat miettivät kaksi kertaa ennenkuin yrittävät kohdata Bobbyn pistoolit, ja Traderina Bobby tietää mistä löytää ne harvinaiset tavarat.  Lisää tähän +1 Shooting, +1 Fighting, +1 Wound ja +1 Fortune, niin lopputuloksena on varsinainen bad-ass. Varusteina siis kaksi kuudestilaukeavaa ja hätävaraksi puukko.

Half-Mad Harry on lähestulkoon mahdoton tappaa. Hän yksinkertaisesti on kovempi kuin kukaan koko jengissä. Hänen aamuvoimisteluunsa kuuluu mm. hakata päätä kiviseinään. Seinä yleensä rikkoutuu siinä.

Eli Harry 13 kokemuspisteellään hankkimat 5 heittoa on menneet aika yksipuolisesti, kun hän on maksimoinut kovuutensa nappaamalla 3x +1 Grit. Tähän vielä lisäksi +1 Wound, eli jos joku saakin Harryä satutettua, ei se piru kuole kuitenkaan. Lähitaistelussa vielä Repartee -taito panee vastustajat harkitsemaan uudelleen lyömistä, joten kun tarvitaan joku juoksemaan läpi luotisateen nyrkkietäisyydelle, Harry on SE mies. Harry ei osaa ampua, joten kaksi kuudestilaukeavaa on tarkoitettu tyhjennettäväksi kerralla, ja sitten puukon kanssa perään.

Yksi heikompi puoli Harryllä on - hän sai kerran ihan vähän luodista, ja sen jälkeen hänestä tuli hermoheikko (nervous condition, -1 Pluck). Eli kun luodit alkaa vinkumaan lähellä, on Billyn syytä olla karjumassa rohkaisua, tai Harry pinkoo karkuun.

Henchmen-osastolla vaihtuvuutta on ollut enemmän kuin sankareissa, joista jokainen on alusta lähtien ollut Billyn mukana.

Lähdetään liikkeelle koviksista (Toughs), joita possella alussa oli 3, mutta maineen (ja rahavarantojen) kasvamisen myötä ollaan päästy maksimiin eli viiteen.

Jerry Rooney, emigrantti Irlannista, antaa tulitukea haulikolla, ja tarvittaessa käy lyömässäkin puukollaan. Takataskussa on toki kuudestilaukeava jos joku tulee lähelle silloin kun haulikko on tyhjä. 7 kokemuspistettä on antanut  Jerrylle +1 Shooting ja +1 Fighting, eli yleispätevä tukimies on kyseessä.

Spillblood Mahoney tuli Jerryn kanssa samalla laivalla meren yli. Ampua hän ei osaa, mutta jos sahaa haulikonpiipun poikki, ei tarvitsekaan. Ja varmuudeksi puukko saappaanvarteen, jota 8 kokemusta kerännyt Spillblood käyttääkin taitavasti (+1 Fighting) ja +1 Pluck takaa ettei karkuun olla heti menossa vaikka tilanne kuumenisikin.

"Kill me" Kenny ei nimensä puolesta antaisi odottaa pitkää elinikää, mutta on silti selvinnyt jo jonkin aikaa. Nimi juontaa siitä, että kaksi hänen edeltäjäänsä kuolivat kerrasta, joten uusi kaveri sai nimekseen sen mikä oli odotusarvokin. Kenny on kuitenkin yllättänyt kaikki, päinvastoin kuin edeltäjänsä Kevin ja Ken. 8 kokemuspistettä on antanut Kennylle lisää ampumistaitoa (+1 Shooting) ja rohkeutta (+1 Pluck). Ampumistaitonsa ansiosta Kenny onkin saanut käteensä Heavy Pistolin, taskusta löytyy toki puukko ja kuudestilaukeavakin on mukana varmuudeksi.

Kovis-osaston täydentävät Old Man Willie kahden kuudestilaukeavan ja puukon kanssa, sekä Shotgun-Sally mukanaan katkaistu haulikko ja puukko. Kumpikin ovat uusia vahvistuksia, eli odottelevat ensimmäistä keikkaansa vielä. Sally, sukupuolestaan huolimatta, on yksi pojista.

Ja viimeisimpänä ja vähäisimpänä katsaus öykkäreihin (Rowdies) ja palkkalaisiin (Hired Guns).

Öykkärit ovat palkattu rajan takaa etelästä, eli edustavat meksikaanoja. Jostain syystä näillä meksikon pojilla kuolleisuuskin on ollut korkea, joten vaihtuvuutta on ollut paljon. Mutta hei, kuka välittää?

Yksi meksikaanoista on kuitenkin ollut juonikas paskiainen ja huijannut noutajaa kerrasta toiseen - Hernando "La Rata". Rotta on sinnitellyt mukana keräten hulppeat 9 kokemusta, ja samalla parantanut ampumistaan (1+ Shooting), kovuuttaan (+1 Grit) ja vielä rohkeaksikin (+1 Pluck) heittäytynyt. Pitkin hampain hänelle on myös annettu parempaa varustetta, eli Heavy Pistol, kuudestilaukeava ja puukko.

Toisena öykkärinä mukaan liittyi juuri Eduardo "El Loco" jonka elinajanodotus on ... no, lyhyt. Hänelle annettiin kaksi kuudestilaukeavaa, ja ohjeet "menet päin vihollista ja ammut niin perkeleesti".

Ja jengin moraalia ylläpitämään Billy nappasi mukaan baarityttö Annien (Soiled Dove). Ja koska naisia ei ammuta edes vahingossa, mikä on lännen kirjoittamaton laki, tytön takana on kätevä piileskellä.

Eli sellainen on tuo minun ensimmäinen LotOW-jengini. Billy poikineen on paljolti ollut nyt pitämässä lomaa, koska se on saanut porukkamme posseista eniten pelejä ja sitä myöten eniten etumatkaa muihin. Mutta aina välillä se lähtee tantereelle, kun Billyn karkkihammasta alkaa kolottaa liikaa.

Ja päivän länkkäriteema on pakko lopettaa tähän kappaleeseen...



Loppukevennyksenä ... lemmikkikollaasina Tuska, Peppi ja Lucy :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti