sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Sunnuntairaportti, viikko 40

Viikko alkaa olla paketissa, joten lienee aika tehdä katsausta taaksepäin ja vilkaista kuinka viime sunnuntaina aloitettu viikkotavoiteprojekti on sujunut.

Primääritavoitteenahan oli saada pelikenttävalmiiksi kasa Warmasterin suurhaltioita, eli sekalainen lauma keihäsmiehiä ja yksikkö (3) kärryjä. Kevyt tavoite jonka toteutumisen ei pitänyt olla edes haaste. No, luonnollisesti heti alkuviikosta, juuri kun sattui olemaan sopivasti pari vapaapäivää, iski myös syysflunssa. Jonkun verran yrittelin silti maalailla, mutta vapaapäivien työskentelyaika jäi kyllä aika vähiin silti. Loppuviikosta sain hieman petrattua tilannetta, tosin vaimokullan ehdottama yhteinen laatuaika jatkaen Babylon viitosen katselua pitkästä aikaa söi tehokasta maalausaikaa. Mutta en valita moisesta.

Mutta tavoite ja tämä sunnuntain deadline horisontissa häämöttäen sain kuin sainkin edes primääritavoitteeni jotenkuten toteutettua! Jälki ei ole mitään parasta mahdollista, enkä oikein missään vaiheessa maalausta ollut tyytyväinen minkään kohdan lopputulokseen, mutta kyllä nuo pelikentälle saavat nyt kelvata. Keihäsmiehistä kaksi strippiä poistui korjattavien kasaan, kun keihäät kokivat kovia (noissa haltia-stripeissä toinen keihäsmies vasemmalta tuntuu omaavan huonon aseen, koska lähes jokainen katkennut keihäs on poikki juuri samalta äijältä). Yhden kokonaisen keihäsmiesyksikön siis sain kasaan, ja yksikön kärryjä. Kuva on pikaisesti käsivaralta napattu, eli huono, koska en jaksanut yhden kuvan takia alkaa panostaa kuvaukseen. Ja alustat noilta tuossa vaiheessa on vielä odottamassa viimeistelyä.

Kokonaisuudessaankin tuo haltiaprojekti on ollut huomattavasti tuskastuttavampi ja työläämpi kuin Empire oli, kun Empire oli lähestulkoon koskematon ostettaessa. Haltiat puolestaan tuli aikoinaan hankittua käytettyinä (tai sanoisinko pilattuina) keskenkasvuiselta "kaikkimullehetitännenyt" -tapaukselta, joten niihin mennyt ylimääräinen työ on ollut sitä luokkaa että melkein olisi kannattanut ostaa koko armeija GW:ltä uutena. Figut oli sudittu suurinpiirtein suoraan pakkauksesta (aivan, figuista ei ollut poistettu valujäännöksiä eikä tehty mitään muutakaan ennen maalausta, paitsi vedetty ylipaksulla pohjamaalilla yksityiskohdat tukkoon) ja lätkitty alustoille miten sattuu (kurinalaiset haltiat näyttivät lähinnä vemppakomppanian alokkailta järjestyksensä puolesta). Eipä ihme että moisesta roskasta edellinen omistaja halusi eroon. Maalinpoisto etenkin noista keihäsmiehistä, vaikka Nitromors metalliin pureekin mainiosti, aiheutti silti (lisä)vaurioita, joten korjaamista löytyy. Tällä hetkellä tuntuukin siltä että heitän loput keihäsmiehet mäkeen ja tilaan GW:ltä ehjät tilalle.

Kun primääritavoite päästiin nilkuttaen maaliin, luonnollisesti mitään sekundääritavoitteista ei tullut toteutettua. No, jäipähän parannettavaa tulevaisuuteen. Mutta ainakin tämän viikon kokemuksen perusteella tuo viikkotavoite auttoi saamaan edes jotain aikaiseksi, ja tavoite oli sopivasti mitoitettu kun yllättävistä vastoinkäymisistä huolimatta sen sai valmiiksi. Kuitenkin tuo tavoite auttoi muutaman kerran istahtamaan maalauspöydän ääreen ja tarttumaan siveltimeen tilanteessa jossa välttämättä ei muuten olisi jaksanut tai viitsinyt, eli pienikin motivaatiolisä tuntuu auttavan. Siitäpä sitten  siis kohti ensi viikkoa.

Nuo suurhaltiat pysyvät prioriteettilistan kärjessä edelleenkin, ja otetaan viikon 41 tavoitteeksi vaikkapa jonkinlaisen 1000 pisteen listan saaminen pelikenttäkuntoon. Lähdetään liikkeelle vaikkapa seuraavanlaisesta kokoonpanosta johon on otettu mukaan kaikki nyt maaleissa olevat laatat (boldatut valmiina):

General - 180 pts
Hero - 80 pts
Wizard - 90 pts

Spearmen - 60 pts
Spearmen - 60 pts
Archers - 75 pts
Archers - 75 pts
Silver Helms - 110 pts
Reavers - 100 pts
Chariots - 95 pts
Bolt Throwers - 65 pts

TOTAL: 990 pts
 
Eli parit sankarit, bolttikset ja keihäsmiehiä - ei pitäisi olla kummoinenkaan tavoite vaikka aavistuksen kiireinen viikko onkin tulossa. Keihäsmiehiä on jotakuinkin ehjänä (ja maaleissa) yksi (komento)laatallinen, siispä kaksi pitäisi vielä saada korjailtua edes auttavaan kuntoon joten neljä strippiä  noita tarvitsisi. Kaksi sain alustavasti eilen johonkin kuntoon, eli kaksi pitäisi vielä pelastaa. Sen jälkeen loput siirtyvät roskiin ja hankin GW:ltä uudet kun joskus laajennan listaa kahteen tonniin.
 
Sekundääritavoitteetkin saavat edelleen jatkua haltialinjalla, eli tuo viime viikolla mainittu tavoiteltu pistemäärähän haltioille on 1500. Pari lisäyksikköä jousimiehiä sekä Silver Helmejä, ja kenraalille alle lohikäärme jolloin tuo lista alkaisi olla siellä puolentoista tonnin tietämissä. Kohtuullisen selkeä näkemys minulla on ettei näistä sekundääritavoitteista tule kyllä tällä viikolla mikään täyttymään, jollei sitten iske aivan hillitön inspiraatio päälle ja innostu maalaamaan jokaista irtoavaa vapaahetkeä. Toisaalta tekisi mieli myös maalailla vaihteeksi jotain isompaa, mutta se varmaan jää ensi viikkoon.

Pelipuolella viikko olikin hiljainen, edellämainitusta flunssasta johtuen. Flunssaisena olikin aikaa makoilla sängyssä ja pelailla pitkästä aikaa vähän nettipokeria, vaihteeksi kohtuullisen hyvällä menestyksellä. Sisään laitettu alkupääoma tuli kolminkertaistettua muutaman tunnin pelailulla, eli vaikkei tuolla nyt ihan työssäkäyvän ihmisen tuntipalkoille päästä, niin käy noilla voitoilla kerran vaimon kanssa kebabilla jos ei muuta. Jos en viimeisessä sessiossa olisi kolmesti hävinnyt all-in tilannetta riverillä altavastaajan ohivetoon, olisi tuo alkupääoma tullut nelinkertaistettua. Mutta en valita silti. Etenkin kun tänä aamuna töissä sai pelailtua vielä parisen tuntia ja voitettua vähän lisää (ei paljoa auta valittaa, jos töissä voi istua pelaamassa pokeria sunnuntaina tuplapalkalla).

Mutta se tältä erää, sunnuntai-iltaa on vielä mukavasti jäljellä joten siirryn koneen ääreltä maalauspisteelle ja tartun vielä tunniksi, pariksi siveltimeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti