tiistai 13. syyskuuta 2011

Green Bay Ratsies - pelipäivä

Eli viikonlopun pensselinheilutuksen jälkeen viheliäiset viheriäiset rottamiehet olivat jotakuinkin valmiina taistoon. Toiselle puolelle kenttää juoksi nimetön Kaaoksen liiton tiimi, jonka kokoonpanoon kuului Minotauri, Ogre, goottityttö-pimentohaltia ja 8 marauderia.

Kaaos ei juuri faneja kiinnostanut, vain 2000 heidän kannattajistaan ilmaantui paikalle, 5000 rottafanin huutaessa moiset hiljaisiksi. Kolikonheittokin meni rotille, jotka valitsivat aloittavansa potkaisevana tiiminä. Numero 4, Snaz Nimblefinger Gutter Runnereista jätettiin reserviin, ja loput rotat ryhmittyivät kentälle. Pallonpotku aiheutti faneissa niin valtavan huutomyrskyn, että rotat intoutuivat moisesta, saaden käyttöönsä neljännen re-rollin.

Kaaoksen liiton valmentaja zoomaili tilannetta, ja näki oivan tilaisuuden iskeä heti reikä rottien rivistöön ja vyöryä läpi. Ogren taito loppuu kuitenkin kesken, ja tuloksena sekä Ogre että taklauksen kohteena ollut linjarotta makaavat maassa, vuoro rotille, jotka lyövät oikealle sivustalleen reiän Nitz Bullrushin komealla blitzillä. Snitz the Speedy livahtaa reunalta läpi pallon luo häiritsemään vihollisen peliä. Muualla maraudereja tönitään nurin.

Snitz ei onnistu dodgeamaan väistämätöntä blitziä, ja menee nurin, pallon jäädessä vapaasti poimittavaksi. Yksi maraudereista poimiikin sen ylös, ja juoksee eteenpäin viemään sen haltiatyttösen hentoisiin kätösiin. Tyttö tuo pallon hieman yli puolen kentän, marauderien ryhmittyessä puolustamaan pallonkantajaa.

Linjarotat juoksevat haltiatyttöä suojaavien marauderien iholle, jolloin yksinäiselle rottasankarille jää paikka yrittää yhden nopan blitziä tyttöön ... tyttö kaatuu, pallo vapaaksi, ja Zulrat Ironarm käy poimimassa sen maasta, heittäen vielä täydellisen syötön keskiviivalla odottavalle Skeetz Quickpawille. Joka luonnollisesti ei saa palloa kiinni. Kaaos ei kuitenkaan saa tarpeeksi painetta palloon, joten Skeetz paikkaa virheensä, väistelee tiensä marauderien ohi pallolle ja poimii sen mukaansa, karaten syvälle kaaoksen kenttäpuoliskolle. Kierroksella 5 Skeetz kantaa pallon maaliin, 1-0 rotille!

Rotat ryhmittyvät potkaisemaan, melko varmoina siitä että puoliajalle mennään johtoasemissa. Kaaos kuitenkin sisuuntuu, ja rotansuolia alkaa lennellä. Ensin Tazuk the Putrid kannetaan kentältä pois paareilla. ja heti perään lähtee Bilik Bitterblood, ruumisarkussa. Loput rotat kentällä yrittävät estää kaaoksen etenemistä kohti maalialuetta, mutta viimeisellä vuorollaan kaaos onnistuu kuin onnistuukin tasoittamaan pelin. Rottien viimeisellä kierroksella ei tapahdu muuta kuin se, että Snitz the Speedy heittää pallon Skeetzille ja muutamaa marauderia tönitään.

Toiselle puoliajalle lähdetään siis tasalukemista, ja rotat ovat vähentyneet kymmeneen pelaajaan. Jälleen oikeaan reunaan lyödään reikää, josta pari gutter runneria livahtaa läpi, Zulrat Ironarmin jäädessä syvälle omalle alueelle odottelemaan pallon kanssa. Kaaoksella heikko tuuri taklauksissa jatkuu, ja sopivasti keskellä oleva Ogrekin unohtaa mitä pitää tehdä, joten Zulrat juoksee keskikentälle ja kokeilee pitkää syöttöä laitaan Snaz Nimblefingerille. 5+ onnistuu, ensimmäinen heitto on 2, eli fumblehan sieltä yrittää tulla. Passin antamasta re-rollista kuitenkin pyörähtää tarvittava viitonen, ja Snaz nappaa tarkan syötön vuorenvarmasti käpäliinsä, muiden rottien ryhmittyessä suojaavaan muodostelmaan.

Kaaoksella on kohtuullisen vähissä keinot päästä pallonkantajaan kiinni, ainoastaan goottityttö haltiakorvineen on tarpeeksi lähellä, ja hänkin tarvitsee parit dodget sekä kaksi GFI:tä. Luonnollisesti haltia tekee tuon kaiken, livahtaa rottien välistä kiinni pallonkantajaan ja vielä kaataa sen. Pallo pomppaa katsomoon, jossa kaikesta päätellen innokkaat rottafanit saavat sen käpäliinsä, paluuheitto kentälle lentää kaaoksen kenttäpuoliskolle, suoraan Snitz the Speedyn eteen, ja täysin kaaospelaajien ulottumattomiin. Snitz nappaakin pallon ja kantaa sen maaliviivalle muiden gutter runnereiden suojellessa, pysähtyen siihen odottelemaan sopivaa tilannetta tehdä maali. Siinä välissä yksi linjarotista käy lisäämässä kaaoksen nöyryytystä tönaisemällä yksin minotaurin katsomoon.

Aikansa maaliviivaa sahattuaan Snitz huomaa kaaoksen pääsevän epämiellyttävän lähelle, joten kierroksella 7 hän juoksee pallon maaliin, ja rotat ottavat 2-1 johdon. Rotat ryhmittyvät syviin puolustusasemiin loppukierroksia varten, ja pelin loppu onkin kevyttä tönimistä puolin ja toisin.

Lipputuloja jakaessa skavenit onnistuvat rohmuamaan kassaansa hulppeat 80k, kun kaaoksella puolestaan ilmeisestikin Ogre päästetään neuvottelemaan korvauksista ja tuloksena 10k kultarahaa. Arvokkaimman pelaajan palkinto menee rotilla numerolle 4, eli Snaz Nimblefingerille. Lipputuloilla ja edellisillä säästöillä rottatiimi saa kaipaamansa apteekkarin, ja kuolleen Bilik Bitterbloodin tilalle uuden rivirotan.

Lopuksi vielä ryhmäkuva rottien parhaasta kolmikosta.  Eli #4 Snaz Nimblefinger; MVP, #5 Skeetz Quickpaw; Touchdown, ja #6 Snitz the Speedy; syöttö ja Touchdown. Uusi kamerakin siis tuli, kuten kuvasta näkyy - tarkkuuden lisääntyessä maalaus alkaa näyttää entistä hirvittävämmältä. Bonuksena täytyy sanoa että pelikenttävalaistuksessa (pelkkä kattovalo ilman mitää spottilamppuja ja muuta) nuo rotat näyttivät ihan kohtuullisilta, jos nyt ei vielä kuitenkaan hyviltä.

2 kommenttia:

  1. Ei hullumpaa raportointia, mutta kuvia jää kyllä kovasti kaipaamaan itse pelistä.

    VastaaPoista
  2. Kamera saatiin vasta pelin kuluessa kun vaimo käväisi postissa, eli ei ollut vielä pelin aikana käytössä. Seuraavalla kerralla sitten itse pelistäkin :).

    VastaaPoista