sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Viikko 1 - figuja, lisää figuja ja kinkkucon

Ja niin vuosi 2012 pyörähti käyntiin. Eroa edelliseen ei juuri huomaa, paitsi että saimme viimeinkin tänne vähän lunta ja pakkasta.

Pelirintamalla vuosi lähti tosissaan käyntiin keskiviikkona, kun Model Hobbiesin paketti kolahti postilaatikkoon. Viikon toimitusaika joulun jälkitunnelmissa jättii hyvän fiiliksen firmasta, joten tulevaisuudessakin muovisten pikkusotilaiden ja ajoneuvojen suhteen tulen liikkeen kanssa asioimaan. Perjantaina sitten päätin urakoida noiden kanssa, ja basetin 149 kappaletta pikkusotilaita viisisenttisille. Kahden ja puolentunnin urakka kun piti välillä pitää hengähdystaukoja pikaliimahuuruista. Näihin oli oikeasti tarkoitus saada vähän väriäkin, jopa lähiaikoina.

Samaan syssyyn, kun ulkona oli asteina plussan puolella eikä tuulikaan liiemmin haitannut, päätin myös spreijata sakemannit pohjamaaliin. Operaatio meni aavistuksen pieleen suuttimen irrottua spraypurkista, mutta koska pohjamaalia oli melkein puoli purkkia, en pihinä ihmisenä halunnut heittää purkkia roskiin vaan tappelin maalia ulos sieltä purkkavirityksillä. Onneksi noilla 1/72 muovisotilailla ei haittaa vaikka paikoin yksityiskohdat menisivätkin tukkoon. Kädet olivat niinikään valkoiset operaation jäljiltä, takista puhumattakaan.

Myös em4miniatures ilmoitti postitelleensa noppani, joten niidenkin pitäisi saapua ensi viikolla. Force on Force -rintamalla siis kaikki näyttää hyvältä.

Normaalin peli-iltaman tällä viikolla korvasi Kuopiossa järjestetty lautapelitapahtuma Kinkkucon, jonne neljän hengen delegaation voimin suunnistimme Varkaudesta. Miniatyyritapahtumaakin paikalla oli, lauantaiksi oli järjestetty Gettysburgin ensimmäisen päivän taistelu Fire and Fury säännöstöllä ja 6mm skaalassa. Pelin järjestäjä varmaankin laittaa lähitulevaisuudessa omaan blogiinsa kattavan kuvauksen pelin kulusta, joten keskityn laittamaan vain joitakin huomioita omasta näkökulmastani.

Järjestelyt olivat mukavan aloittelijaystävälliset, ja joukko-osastojen komentajiksi pääsi useampi peliin aiemmin tutustumaton henkilö, muunmuassa koko meidän delegaatiomme mahtui mukaan. Allekirjoittanut osallistui sotaan Konfederaattina, saaden komentoonsa Hethin armeijakunnan osastoista Davisin ja Brockenbroughin komentamat. Koska pelaajien määrän takia Hethin armeijakunta jaettiin kahdelle pelaajalla, edustin siis Hethin toista aivopuoliskoa. Sitä joka huuteli jatkuvasti toiselle hyviä taktisia ohjeita, joiden sisältö oli pääsääntöisesti "CHARGE! Anna mennä!"

Pelisysteemi oli helppo oppia, ja kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen pystyi jo hallitsemaan kaikki peruspeliin tarvittavat taulukot ja muun perussäännöstön, tosin kuten normaalia useamman pelaajan figpelisäätämisessä, aikaa kului silti melkoisesti. Konfederaatin noppa pyöri heikommin kuin Unionilla, muutenhan pöydän taktiset nerot olisivat jyränneet vihollisen alta aikayksikön. Random-tilannekuvassa väärälle (eli Unionin) puolelle eksyneet Janne ja Jukka tekevät normaaliin tapaansa armottomia taktisia virheitä, joiden seuraukset olisivat olleet kammottavia ilman uskomattomia nopanheittoja. Tai ainakin näin minä taistelun kulun tulkitsin. Loppuillasta edellinen hyvin töissä valvottu yö alkoi vaatia veroaan, ja allekirjoittanut vähän lepäili ja delegoi komennon eteenpäin. Poistuessamme ajelemaan takaisin Varkauteen taistelu oli vielä kesken, Unionin ollessa lievästi niskan päällä. Noppatuurin ansiosta. Edelleenkin.

Ja tunnetustihan figuharrastaja on liian heikko vastustamaan liian hyviä diilejä. Joten, ikäänkuin figuhyllyt eivät pursuaisi muutenkin tavaraa jolle ei ehdi tehdä mitään, piti sitten kun sain sopivan halvalla tuossa Kuopionkäynnin yhteydessä tehdä kaupat kasasta Warlord Gamesin Roomalaisia. Toki mainittakoon että sekä Warhammer Ancient Battlesiin että Hail Caesar -säännöstöön (jonka kirjaa pääsin selailemaan tuolla Kuopiossa) on ollut jonkinasteista kiinnostusta, joten on olemassa mahdollisuus että näille oikeasti tulee joskus jotain käyttöäkin (olihan minulla Warmasterin figut ja säännöt kuusi vuotta kaapissa ennen ekaa testipeliä, eli kaikki ON mahdollista). Ja nämä tosissaan olivat halpaa kuin kaura!

Mutta siinäpä vuoden ensimmäinen viikko lyhykäisyydessään pelien suhteen. Fallout New Vegasia tuli vielä kuutisen tuntia pelailtua viikon aikana, sekä muutama tunti vietettyä Throne of Bhaalin parissa.

Tulevalla viikolla palataan taas vuodenvaihteen jälkeen viikottaiseen peli-iltamaperjantai -käytäntöön. Toiveena on myös jotta keli vaihtuisi plussan puolelle edes yhtenä päivänä niin saisi nuo modernit napit pohjamaaleihin, ja ainakin jonkin verran oli tavoitteena saada noihin sakemanneihin maalia, lähinnä testailla miten nuo saa maaleihin nopeimmin ja vähimmällä vaivalla, kuitenkin niin että ne näyttävät edes auttavasti joltain muulta kuin muovinapeilta pelikenttävalossa. Eksessiivistä washien käyttöä siis tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti