sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Viikko 2 - pikamaalausta ja laivanupotusta

Vuoden toinen viikko lähenee loppuaan, ja jos vuoden tähänastisella tahdilla saa figujen parissa jatkossakin puuhasteltua, loppuvuodesta tuntuu jo hyvältä.

Kuten tiistaina jo kirjoittelinkin, testimaalasin seitsemän noita Revellin sakemanneja, ja kun pikamaalauksesta jäi hyvä fiilis (jos nyt ei niin lopputuloksen niin ainakin valmistumisnopeuden suhteen) niin loput 31 pohjamaaleissa ollutta nappia siirtyi maalauspisteelle. Keskiviikkona ehdin puuhastella niiden kanssa lopulta vain vajaan tunnin, torstaipäivä tuhlaantuikin työpaikan uusia puhelinsysteemejä ihmetellessä, ja perjantai meni pelaamiseen. Mutta lauantaina löytyi vapaata taas tunnin verran, ja sunnuntaina lisää. Noin viitisen minuuttia tehokasta maalausaikaa per äijä, ja välissä ehti puuhastella muutakin epäolennaista kuten laittaa ruokaa.

Laitetaan nyt mukaan jonkinlainen kuvaelmakin operaatiosta.


Eli vaiheessa 1 pohjamaalattuun figuun roiskin reilulla kädellä (kaikki mainitut maalit ovat Vallejoa) Filthy Brownia, suurinpiirtein vaatteisiin. Mitään hifistelyä kuten maalien ohentelua ja muuta turhaa ei harrastettu, maali märkäpaletille ja siitä figuihin, liukuhihnatyylillä. Vajaa minuutti per figu tähän. Kakkosvaiheessa Pale Fleshiä naamaan ja käsiin, viitisentoista sekuntia. Vaiheessa kolme noin puolet ja puolet vedellä ohennettua Skin Washia koko figulle. Puolisen minuuttia tähän.

Washin kuivattua (tämä on aikaavievin vaihe, mutta kun figuja värjää sen 30 kerralla niin ensimmäiset ovat jo melkein kuivia kun viimeisen saa käsistään) sitten vähän camontapaista. Dark Fleshiä alkuun vaiheessa 4, Bronzed Fleshiä vaiheessa 5, ja vaiheessa 6 mustaa, jota käytettiin myös saappaisiin. Jokaisen vaiheen saa tehtyä noin puoleen minuuttiin kun ei turhia yritä hienostella.

Vaiheessa 7 aseeseen Gun Metallia, muutamat kranaatit vyöltä samalla värillä esiin. Lopuksi tarpeeksi ohennettu Earth baseen jotta pohjamaalattu hiekka jää vähän läpikuultavaksi. Baseen tulee vielä muutama ruohotuppo, mutta muuten figu menee kentälle tuollaisena.

Kuten todettua, ei mitään kaunista, mutta kelpaa meidän Force on Force -pelailuun aivan hyvin. Ja tuollaisenakin näyttää kuitenkin huomattavasti paremmalta kuin maalaamattomana.

Perjantaina pelasimme sitten tiukan kolminväännön Uncharted Seasia, jossa allekirjoittaneen komennossa olleet lohikäärmeherrat saivat vastaansa Jukan käskyttämän kääpiöarmadan ja Jannen kipparoiman Keisarillisen ihmislaivaston. Kamera ... tiedättehän jo tämän kuvion. Oli toki käden ulottuvilla, muttä eipä se toki muistunut mieleen pelin aikana.

Peliin oli kehitelty viidessä minuutissa jonkinlainen skenaariontapainen, jotta matsiin tulisi muutakin tavoitetta kuin toistensa upottaminen. Eli keskellä pöytää oli matalikko jonne oli upotettu valtavassa kultalastissa ollut kääpiölaiva (jota kuvaamassa oli luonnollisesti paperilappu jossa luki "here be treasure"). Laivastojen tarkoituksena oli saada omia laivojaan matalikolle, ankkuroida paikalleen ja sukeltaa nostamaan aarteita sieltä. (Jokainen miehistöpiste antoi yhden "sukellusnopan", ja kuutosella saatiin pintaan aarteita. Jokainen aarre-token olisi lopussa d6:n rahan arvoinen, eniten kultaa ryöstänyt voittaisi). Kierroksia peliin sovimme kahdeksan, sen jälkeen tuli pimeä ja sukeltaminen loppui.

Skenaariosta huolimatta peli meni lopulta normaaliksi Uncharted Seaksi, eli kaikki upottivat toisiaan, ja pelin päättyessä pöydällä oli vain jokaisen laivaston Battleshipit, vaurioituneina. Ainoastaan yksi lohikäärmeherrojen frigateista pääsi ankkuriin ja yrittämään sukeltamista muutaman kierroksen ajan, mutta kahden hengen miehistö ei aarteita pintaan saanut ja alus lopulta upotettiin matalikolle.

Mutta oli pitkästä aikaa mukava taas vaihteeksi siirrellä laivojakin pöydällä ja heitellä kouratolkulla noppia.

Ensi viikolla sitten taas uudet kuviot. Jos keli muuttuu pahjamaalausta suosivaksi, niin noita muovinappuloita Force on Forceen olisi tarkoitus saada värjättyä lisää, arabeja tarvitsisi seuraavaksi saada kasoittain kentälle. Ainakin niiden alustojen hiekoittaminen on alkuviikon työvaihe, kelistä riippumatta. Perjantaina sitten pelailemme oletettavasti Force on Forcea jonkinnäköisen skenaarion, pari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti