torstai 1. joulukuuta 2011

Joulukuun avaus: maastotalkoot

Vapaapäivän tavoitteenahan oli maalata. No, kuten edellisessä postauksessa mainitsin, vaatehuoneeseen vapautui tilaa mm. maastoille, ja kun niitä sitten järjestelin huomasin että niissähän olisi kokolailla korjaamista ja laittamista. Niinpä tartuin kyllä pensseliin, mutta en maalatakseni vaan liimatakseni, tavoitteena korjailla kukkuloiden päältä varisseet päällysteet flokkaamalla, ja samalla viimeistellä metsiköille pari alustaa.

Ensimmäisenä tartuin toimeen metsien suhteen. Puina minulla on useampi paketti muistaakseni Woodland Scenicsin puita, jotka joskus basetettiin vaimon kanssa plasticardista tehdyille alustoille. Tähän mennessä on tullut käytettyä metsäalueita rajaamaan vihreää pahvia, muovia ja vastaavaa, niinkuin tuollaisen alustan tekeminen olisi isokin projekti. No, nyt tuli viimeinkin pari valmiiksi.


Ja kun päälle kylvää puita, saadaan aikaan kaunista (tai sitten vähemmän kaunista) sekametsää. Toki halutessa saadaan pelkkiä kuusia kylvämällä myös havumetsää. Noita oli tarkoitus tehdä vielä pari lisää. Alustana on käytetty noin puolen sentin styrox-levyä joka on sivelty Eri-Keeperillä ja hiekoitettu, sen jälkeen vihreä spray, keltainen kuivaharjaus ja vähän erilaista kasvustoa tuomaan eloa.


Metsien jälkeen olikin aika käydä käsiksi kukkuloihin. Yksitasoisia peruskukkuloita korjailin kuntoon tällä erää neljä kappaletta, muutaman jäädessä odottamaan vielä seuraavaa kertaa. Kukkulat on tehty kahden sentin finnfoam-levystä, jotka nekin on päällystetty hiekalla ja vihreällä sprayllä. Päälle on sitten kylvetty flokkia, static grassia ja Woodland Scenicsin foliagea.


Viimeisimpänä, joskaan ei vähäisimpänä, korjailin pari kaksikerroksista kukkulaa. Näihin on vähän yritetty lisätä yksityiskohtaa, toiseen jyrkkää kallioseinämää, toiseen kivilouhikkoa, vaihtelevalla menestyksellä.


Näilläpä sitä kelpaakin huomenna mallintaa historiallisesti erittäin eksaktia vääntöä jossa viikingit vs. normannit vs. walesilaiset vs. tanskalaiset ottavat mittaa toisistaan.

2 kommenttia:

  1. Peliporukoilla on paha tapa panostaa maastoihin liian vähän. Toivottavasti blogissasi näkyy maastoja lisää jatkossakin ;)

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllä noita keskeneräisiä maastoprojekteja tuolla odottaa enemmänkin, jotenkin niiden(kin) suhteen aikaansaaminen on aina vähän työn alla. Vaikka totuus on kuitenkin että kohtuullista maastoa saa melko pienellä työpanoksella kun vain alkaa tekemään. Ainakin enemmän Warmaster-skaalaan sopivaa maastoa olisi tarkoitus saada aikaan, ja laatikollinen Uncharted Seas -saariakin on puolivalmiina.

    VastaaPoista