sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Viikot 17 ja 18 - kevyttä pelailua, kevätsiivousta ja (yli)työn iloa

Jahas, niin se taas pääsi livahtamaan ohi pariviikkoinen sitten viime postauksen, laiskuutta on siis taas ollut ilmassa. Tosin kolme viimeisintä viikonloppua on paiskottu töitä, joten sekin omalta osaltaan on haitannut blogaamisharrastetta, ja toki vaikuttanut pelaamiseenkin jonkin verran. Samoin kuin pikkuhiljaa kevään myötä herännyt innostus siivota kaapit, vaatehuone, varasto jne.

Toki myös kevään myötä frisbeegolf-kausikin lähti käyntiin, joten radallakin menee aina liian vähäisestä vapaa-ajasta osa.

Viikko takaperin kuitenkin pitkästä aikaa nosteltiin Warmachine-nappuloita pöydälle, kun Jannen kanssa pelailtiin 35 pisteen peli jossa allekirjoittaneen Rhulic-vetoinen Four Star Syndicate -lista Gorten Grundbackin johdolla kohtasi Kapteeni Jeremiah Krayen johtaman, palkkasoturipainotteisen Cygnar-joukkion. Peli eteni normaalisti, eli Gorten käveli eteenpäin, fiittasi ja voitti fiittinsä ansiosta.

Peliä oli seuraamassa myös uusi vahvistus peliporukkaan, kun vast'ikään paikkakunnalle muuttanut Teppo tuli  tutustumaan meininkiin. Tokihan käännytystyö täytyi saada käyntiin ihan kunnolla, joten Vapunpäivänä pelattiin sitten kolminvääntö jossa uusi tuttavuuskin pääsi tutustumaan peliin. Pöydälle nostettiin tällä kertaa 15 pistettä per naama, allekirjoittaneen valittua Trollbloodit Grim Anguksen johdolla, Jannen tuotua pöydälle palkkasotureita Drake MacBainin johdolla, Tepon testatessa Cryxiä Iron Lich Asphyxiouksen vetämänä. Tiukan, eri puolilla keskellä pöytää ollutta objektiivia aaltoilleen väännön vei lopulta Teppo, huolimatta kohtuullisen uskomattoman paskasta noppatuuristaan, tupla-ykkösiä taisi Tepon heitoista pyörähtää pöydälle ainakin puoli tusinaa.

Viime perjantaina sitten jatkettiin lautapelien parissa, ja moneskohan eri rallipeli nostettiinkaan pöydälle, tällä kertaa romurallia kokeiltiin Rush n' Crushin parissa. Sääntökirjaa taas saimme hieman ihmetellä, kun alkuperäinen toki oli ranskaa, ja käännös englantiin oli välillä aavistuksen 'luovaa'. Mutta peli ei liian monimutkainen ollut, joten eiköhän tuo jotakuinkin kohdilleen mennyt.

Eli tässäkin pelissä aseistetuilla ajoneuvoilla varustetut kaistapäiset kuskit polttavat kumia (ja toisiaan), tavoitteena voitto. Pelimekaniikka on kohtuullisen helppo, vauhdista riippuen heitetään eri määrä noppia, ja tulos (joko isoin noppa hitailla vauhdeilla, tai pienin kovaa mennessä) määrää kuinka monta kaistanvaihtoa voi vuoronsa aikana tehdä. Törmäykset koskee, kaverien konekivääri koskee, kaverien liekinheitin ja liika moottorin ylipolttaminen tuo lämpöä, ja koskemista tai lämpöä ei liikaa saisi tulla.

Loppukaneettina pelistä sanoisin, että kivaa ajanvietettä. Ja lisäyksenä, jotain ainutlaatuista! Pelin kannessa peliajaksi arvotaan noin tunti ... pelasimme jopa eka yrityksellä matsin tunnissa! Samoin kuin toisenkin! Lautapelinä pisteitä antaisin sellaisen 8+, eli hyvää viihdettä muttei mitään ennennäkemätöntä. Nopeudesta lisäkiitosta.

Lopuksi projektia. Yksi suosikki-blogeistani listasi keskeneräisiä ja tulevia projekteja, eli Furinjin listalla on iso kasa tekemätöntä työtä, kuten itsellänikin. Mutta nyt tuli itselleni yksi joka vaatinee oikeasti huomiota, ja pian.

Suunnittelimme nimittäin pienimuotoista Blood Bowl -turneeta, kun viimeinkin saimme tarpeellisen määrän pelaajia moiseen. Allekirjoittanut turnausjärjestäjänä toki hyväksyi heti mukaan uudet tiimit, ja päätin samalla lähteä kokoamaan Underworld-tiimiä itselleni. Tämä projekti on lähinnä kaksiosainen, osa 1. koostuu siitä että etsin kaappien kätköstä kasan gobboja ja jotakin rölliksi kelpaavaa, ja yritän saada ne väritettyä. Jos tämän ehdin mutten muuta, saa skaven-tiimini jäsenet täydentää jengin. JOS ehdin oikeasti muutakin, kaapinpohjan skaveneista riittää koota tähän tiimiin omat figut, sopivissa väreissä (nykyisen skaven-tiimini varusteet ovat Goblin Greeniä, eli vähän huono väri tiimille jossa on gobboja).

Mutta pikapikaa tuollaiseen olisi ryhdyttävä, suunnittelimme pre-season warm-uppia (lue: harjoittelupeliä vähemmän pelanneille) jo ensi viikolle, ja jos onnistuu turnauspäivää Helatorstaille. Parhaani yritän, muistelen että kaappien pohjilla on kasa FB:n Night Gobboja ja 40k:n Grotteja, niistä pitäisi tarvittava kasa goblineja löytyä. Edistymisestä seuraa raporttia, jos sellaista tapahtuu :)

1 kommentti:

  1. Juu, tiukka veripallotiimin rekrytointi alkoi täälläkin päässä. Edelleen sanon että uusi Norse on ihan paska kun siihen ei vanhat figut tahdo taipua millään. Mutta maalaanpahan nyt minotaurin turkin vaalean harmaaksi ja pelaan ilman niitä Ulf-Vernereitä, vaikka muka parhaita ovatkin.

    Kaaostiiminkin saisi pikaisella petomiesten silpomisella äkkiä pelivalmiiksi, mutta kun tuon Norsen saa kasaan kokonaan metallisista napeista, niin tuskinpa halpamateriaalista tehdyillä korvikkeilla pystyy mitään pelaamaan...

    -Janne

    VastaaPoista