sunnuntai 7. elokuuta 2011

Post-apokalyptinen kesälomamatka fantasialla höystettynä

Viikko vielä töitä, ja ensi sunnuntaina pääsee sitten viimeinkin hetkeksi hengähtämään lomailun merkeissä. Vaikka elokuu onkin ollut töiden suhteen keveämpää kuin perinteisesti hektinen heinäkuu, niin silti tekemistä on taas riittänyt niin ettei pelirintamalla juurikaan ole mitään ihmeempiä tapahtunut.

Noin yksi pelipäivä viikossa ollaan sentään onnistuttu aina järjestämään, joten uusimmat lauta- ja korttipelihankinnat olemme sentään päässeet testaamaan. Etenkin tuo Areena - Titaanien taisto ja Fairy Tale vaikuttavat hyviltä ostoksilta, eikä tuo Change Horseskaan aivan susi ollut. Trumps, Tricks, GAME! avautui taktiikkansa puolesta kunnolla vasta pelatessa, joten seuraavalla kerralla sen parissa varmaan tekee vähemmän selkeitä virheitä.

Tietokoneen ääressä sitten pelaamista onkin  vaihteeksi tullut aavistuksen enemmän harrastettua. Töissä istuessa tulee yleensä pelattua Maailman Parasta Nettiroolipeliä (tm), eli Kingdom of Loathingia. Allekirjoittaneen 13. läpijuoksu tuli vietyä loppuun, tällä kertaa hardcorena ja Disco Banditina. Seuraava veto onkin vaihteeksi softcorea, ja hahmoluokkana tällä kertaa Sauceror. Sen jälkeen olisi taas hardcore vuorossa, kun Pastamancerina en ole vielä hardcore-läpijuoksua tehnyt. Suosittelen tutustumaan peliin jos kieli-poskessa -huumori uppoaa, siitä joko tykkää tai sitten ei.

Tuossa aiemmin keväällä uudistimme (tieto)konekantaa vähän modernimmaksi, joten tietokonepelitkin tuppaavat nykyisin jopa toimimaan, vaimon koneella tosin. Onneksi Filmtownista VIP-kortilla saa 7 leffaa viikoksi 9 eurolla, joten kun lähettää vaimon vuokraamaan kasan filmejä itselleen, kone vapautuu "hyöty"käyttöön. Viimeisen viikon aikana olenkin päässyt pitkästä aikaa pelailemaan ihan kunnolla (suomeksi: muutamia 8-9 tunnin päiviä), ja Neverwinter Nights 2 on ollut työn alla. Vaikka peli on paikoitellen ärsyttävä paskoine kameroineen ja idioottimaisen rasittavine NPC-hahmoineen, menee se silti kevyenä fantasiapläjäyksenä pahemmin kakistelematta. Toisen näytöksen alkupuolella ollaan menossa, ja kääpiöni on ehtinyt napsia 7 tasoa Paladiinia ja 5 tasoa Dwarven defenderiä. Josko tuon tulevan viikon aikana pelaisi loppuun, niin pääsee itse asiaan kesälomalla.

Nimittäin, kesälomaa varten tilasin pelin jota ei ole aiemmilla vanhoilla koneillamme voinut pyörittää, mutta joka on ollut "tämä on saatava ASAP kun saadaan kone päivitettyä" -listallani pitkään. Eli Fallout 3:n Game of the Year -edition putkahtaa postilaatikkoon alkuviikosta. Ykkösen olen palannut läpi noin 4 kertaa, kakkosen ainakin puoli tusinaa ja Tacticsinkin pariin kertaan, joten tuon parissa loma sujuukin mukavasti. Lomamatka? Toki, teen sen hukkamaille.

Eilen töissä CDONilla halpoja tietokonepelejä selatessa osui silmiin myös muutama muukin "pakko saada" -tapaus, jottei loma pelkästään hukkamailla kuluisi. Baldurs Gate 2 + Throne of Bhaal irtosivat alta kympin, ei moista voinut ohittaa, etenkin kun tuota lisäriä en aikoinaan pelannutkaan. Fallout Tactics, vaikkei ihan parasta sarjassa olekaan, on kuitenkin kohtuullista viihdettä ja kun sattui pelihyllystä puuttumaan niin 3.59 ei ollut paha hinta siitä. Dawn of Warin Complete Collection kympin pintaan antoi lisäosat halvemmalla kuin erikseen ostettuna, joten tilaukseen vain vaikka peruspeli hyllyssä ennestään onkin. Ja jos hoocee-strategiapelin saa alta eurolla, niin perhana ei voi kieltäytyä! Ardennes Offensive irtosi hintaan 0.95, ohittamaton tarjous.

Ja lopuksi oli pakko Blood Bowl -fanina mennä ja ostaa tuo Blood Bowl Legendary Edition kun senkin sai alta kolmenkympin. Mielumminhan tuota pelaa laudalla, mutta kohtuutodennäköisesti paljon useammin tuota tulee pelattua kuitenkin koneella. Tokihan ainahan FUMBBL on olemassa ja toimii jopa vanhalla koneenrämällänikin, mutta kyllä silti kohtuullisilla grafiikoilla varustettu BB saadaan (tai siis saatiin jo) hölmölle aina myytyä kuitenkin.

Myös figupelirintamalla toki jotain on sentään saanut aikaiseksi. Noin puolisen vuotta olen katsellut makuuhuoneessamme vaatekaapin ja seinän välissä olevaa tyhjää syvennystä, joka olisi juuri sopivan kokoinen (n. 80x60 cm) työ- ja maalauspisteelle. Ongelmana toki on ollut ettei tuon kokoisia pöytiä ole oikein saatavilla. Mutta nyt viimeinkin päästin sisäisen remontti-reiskani valloilleen, ja rakentelin tuohon työtason hyllykiinnikkeiden ja puulevyjen avulla. "Koppero" on vielä kolmelta puolelta valkeiden seinien ympäröimä, eli työpisteen valaistus parilla spottilampulla on vähintääkin riittävä, joten nyt kelpaa maalailla ja mallailla. Vielä kun jaksaisi taas puuhailla jotain figujen parissa. Bonuksena työalue on tarpeeksi pieni ettei siihen mahdu kerralla kovin montaa keskeneräistä projektia, joten mahdollisesti sinne kasatut työt saa joskus valmiiksikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti