torstai 15. maaliskuuta 2012

Kolmen pelin lautapeli-ilta

Perjantai ei sopinut tällä viikolla pelipäiväksi, joten jätin saunavuoron väliin ja saimme Jannen ja Jukan kanssa torstai-illan pelikäyttöön. Nappasimme tällä kertaa pelattavaksi kevyempiä lautapelejä useammankin.

Aloittelimme Beowulfilla, joka tuli siis joulukuun alussa tilattua hintaan 3.90€, ja joka viimeinkin otettiin testaukseen. Pakko todeta että tuo mainos-tägi "Elokuvaan perustuva lautapeli" saattaa vähän karkoittaa potentiaalista pelaajakuntaa, tosiasiassa peli ei vaadi kyllä alkuunkaan mitään pohjatietoa Beowulfista niin elokuvan kuin myytinkään muodossa.

Melko yksinkertaisilla säännöillä varustettu laattojenasettelu, jossa Reiner Knizian pelien tapaan kohtuullisen mukavia koukkuja ja haasteita yksinkertaisessa paketissa. Tuolla hinnalla jolla tuon nappasin nousee kyllä hinta/laatusuhteeltaan yhdeksi parhaista ostoksista lautapelihyllyssäni.




Knizian peleillä jatkettiin iltaa, seuraavana vuorossa oli Rheinländer. Tuttua Knizian kaavaa tämäkin, eli helppo pelimekaniikka, mutta silti kohtuullisesti hallintaa ja miettimistä vaativa peli.

Tässä vaihteeksi ei oltu taas sääntöihin tutustuttu ennen peliä, joten muutamaan otteeseen täytyi yrittää tulkita sääntöepäselvyyksiä lennosta. Mutta eihän Knizian peleissä onneksi liian hankalaa ole, joten eiköhän ne suurinpiirtein menneet oikein, ja loputhan olivat house ruleja ;)




Viimeisenä, muttei toki vähäisimpänä (kuten BoardGameGeekin rankingit osoittavat, mm. tätä kirjoittaessa ykkössija perhepelin luokassa) otettiin pöydälle 7 Wonders. Tässäkin vähän sääntöjä kelattiin ja mietittiin matkalla, mutta lopulta ne alkoivat avautua.

Yhden pikaisen pelin perusteellakin ymmärtää pelin saaman suosion - nopeatempoinen peli, jossa kuitenkin mukavasti haastetta ja vaihtelua (ja kaikesta päätelleen skaalautuu hyvin eri pelaajamäärille). Aavistuksen Dominionin ja Fairy Talen tuo toi mieleen, ei kopiona vaan ihan hyvässä mielessä. Suosittelen tätä kyllä ainakin kokeilemaan, jos kortinlätkintä Dominionin malliin kiinnostaa yhtään.

Se taas tältä erää, loppuviikosta mahdollisesti vielä jotain harrastuksiin liittyvää tiedossa, katsellaan.

4 kommenttia:

  1. Itselle näistä ei ole vielä tuttu kuin 7 wonders, jonka suhteen kyllä myös allekirjoitan sanomasi. Piti kuitenkin lähteä kommentoimaan ihan suitsuttaakseni, että ainakin itse kaipaankin juuri tälläisiä edes pieniäkin yhteenvetoja lautapeleistä. Kyllähän netistä aina arvosteluja löytää niin paljon kuin ehtii googlata, mutta jotenkin niistä koostuu aina paljon parempi kuva kun kuulee ihmisten sanovan "+1 tälle pelille."

    Summa summarum kiitos näistä siis :D

    VastaaPoista
  2. Jep, kolme uutta peliä kun testaa illassa (samalla vielä jokusen vapaapäivä-oluen nauttien) niin ei niistä mitään kovin kattavaa raporttia ja peliesittelyä kyllä ehdi saada aikaiseksi. Mutta toki aina jotain pientä on tarkoitus yrittää sanoa kun uutta testaa, jos ei muuta niin edes sen verran millainen fiilis pelistä jäi.

    Ja tuleepa samalla edes tänne pidettyä kirjaa mitä on pelannut ja milloin :)

    VastaaPoista
  3. Mittakaavanatsina vaadin tosin Beowulfiin käsin tehtyjä nappeja, jotka ovat keskenään mittakaavassa.

    Ja Rheinländerin ehdottomasti paras puoli on se arkkipiispa, siitä saa loputtomasti huonoja vitsejä irti.

    VastaaPoista
  4. Tosiaan, Rheinländerin arkkipiispa unohtui mainita. Se on kyllä varsinainen modernin multi-purpose -pelinappulan ruumiillistuma.

    VastaaPoista