lauantai 29. syyskuuta 2012

Kissoista ja Steam-ostamisen sietämättömästä keveydestä

Muutama viikko näkyy taas vierähtäneen edellisestä postauksesta, mikä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö pelattua olisi tullut, päinvastoin. Lauta- ja figupelipuolella pöydälle ovat päässeet tällä välin Talismanin uusin versio, sekä SAGA.

Uusi perheenjäsenkin ilmestyi elämääni, kun Ozzyksi ristitty kissanpentu (ehti hetken olla Dio, ja sitten Marski, ennenkuin lopullinen nimi löytyi) tuli  taloon. Pikkuinen raukka oli koditon, ja päätyi minulle paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen kautta. Alun pienen arastelun jälkeen pojasta on tullut todella seurallinen, ehkä välillä jo vähän liikaakin ... tätä kirjoittaessakin pikkuherra ilmaantui syliin useamman kerran. Mutta en valita :)



Tietokonepelien puolella Steamiin on alkanut enemmän tai vähemmän yllättäen kertyä enemmän pelejä kuin ehtii pelatakaan. Daily Dealit tuppaavat usein olemaan niin houkuttelevia, ettei vain malta olla klikkaamatta peliä ostoskoriin. Kuluneen viikon olen pelaillut Runespell: Overturea, jonka maanantaina nappasin hintaan 2.24€. Viikolla lähti myös Syberia ja Syberia 2 yhteensä reilun kolme euron hintaan, ja Bunch of Heroes 1.24€. Noilla pelien hinnoilla kehtaa jo hankkia sellaisiakin pelejä mitä ei välttämättä muuten tulisi testattua. Tällä hetkellä tuossa Steamissa on itselläni 13 peliä joita en ole vielä edes kunnolla aloittanut, eli tällä saralla tekemistä pitäisi riittää kohtuullisesti. Työn alla on tällä hetkellä lähinnä tuo Knights of the Old Republic, jonka olen kyllä joskus aiemminkin jo läpipelannut, mutta hauskaa tuo on silti, ja edellisestä pelikerrasta on sen verran aikaa ettei juoni ja tapahtumat ole enää liian tuttuja.



Mutta se tältä erää, ensi viikoksi oli suunnitelmissa Warmasteria, ja sitten uusi matsi SAGAa. Palataan aiheeseen kun aihetta on.

perjantai 14. syyskuuta 2012

Kasapäin tavaraa eli kesän hankinnat

Palataanpa nyt hetkeksi takaisin tuonne touko-kesäkuun vaihteeseen, ja vilkaistaan hieman niitä tehtyjä hankintoja.

Acerin läppäri oli ensimmäinen hankinta kesälomatilistä. Tehoa löytyy pyörittämään pelejä kohtuullisesti,  ainakaan vielä ei yksikään peli jota olen testaillut ei ole tökkinyt. Kulkee mukavasti mukana niin töissä kuin matkoillakin. Vajaa 800 euroa   tuntui itsestä aivan kohtuulliselta hinnalta, siinä mukana 4 gigan lisämuistipalikka ja Nortonin Internet Security.

Warmachineen ja Hordesiinkin tuli hommattua "vähän" uutta. Lähinnä Circle Orboroksen osastoa  täydensin 50 pisteen tienoille, ja tulihan sinne vähän Khadoria ja palkkasotureitakin sekaan. Viime viikkoina olen saanut noita jopa viimein liimailtua kasaankin, kun virittelin kokoamispisteen tietokoneen vierelle.

Lautapelihyllykin täydentyi hieman. DungeonQuest tuli hankittua vähän käytettynä, Dominion ja Wizard's Gambit eksyivät mukaan Fantasiapeleiltä. Näitä on jopa kaikkia ehditty pelaamaankin kesän aikana.

Viimeisenä muttei suinkaan vähäisinpänä Warmasteria. Sotavasaran kautta sain tehtyä mukavan diilin  vajaasta viidestä kilosta sekalaista Warmaster-nappia kohtuullisen halvalla. Kaaosta, örkkejä ja epäkuolleita. Kaaosta diilasin eteenpäin Murheelle hänen armeijansa täydentämiseksi, mutta itellekin jäi kyllä ihan riittävästi tavaraa silti :)

Siinäpä pikainen vilkaisu kesän ostoksiin. Eilen vietimme taas peli- ja saunailtamaa, pöydälle nostettiin tällä kertaa The Phantom League. Halukkaat voivat lukea pelistä enemmän tuolta BoardGameGeekin puolelta, itse totean vain että ihan viihdyttävä kokonaisuus.

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Kourallinen arpakuutiota ... the slight return

No niin, siinähän se sitten kesä vierähti ja syksykin ehti jo kohtuullisen pitkälle, allekirjoittaneen blogin viettäessä hiljaiseloa. Josko tässä vähitellen iltojen pimetessä ja päivän lyhetessä saisi säännöllisen epäsäännöllisesti raportoitua jälleen pelikuulumisia.

Vaikka blogi on ollut vaiti, ei pelaaminen silti ole ollut jäissä, vaan lähes viikottain on yritetty jonkinlaista pelitoimintaa ylläpitää. Figupeleistä Mordheim, Warmachine ja Warmaster ovat ainakin käyneet pöydällä, BattleTechiä testailtiin, Descent-sessiokin pelattiin ja erinäisiä muita lauta- ja korttipelejäkin on tullut läiskittyä. Myös frisbeegolfin parissa on tullut vietettyä erinäisiä tunteja.

Alkukesän hankintojen jälkeen se puoli harrastuksesta on ollut nollassa, mutta toisaalta silloin ostoksia kertyikin sellaiset kasat ettei uudelle ole ollut tarvetta. Tietokonepelejä uudelle läppärille on kertynyt jonkinverran, lähinnä Steamin erikoistarjouksien myötä. Ja viime viikko onkin sitten tullut viimein kasailtua niitä alkukesästä hankittuja Warmachine- ja Hordes -figuja.

Mutta tämä tältä erää kaikessa lyhykäisyydessään, tämänkertaisen postauksen tarkoituksena oli lähinnä ylittää se kynnys että saa tauon jälkeen kirjoitetuksi edes jotakin, ja sitä kautta saada viimeinkin enemmän säännölliset postaukset käyntiin. Lähipäivinä tarkoitus on esitellä viimein niitä alkukesän hankintoja, eli pikaisiin näkemisiin.